Brezplačna dostava za naročila nad 150 € *
Količina:

0


Znesek:

0,00

Dobro je vedeti

OBNOVLJIVI TONERJI

logo

Uporaba obnovljenih tonerjev pomembno prispevajo k prihrankom pri nabavi pisarniškega materiala in znižuje količino pisarniških odpadkov!

Komponente
Obnovimo lahko skoraj 97 odstotkov komponent toner kasete!

Toner kaseta je težka približno 1,5 kg, izdelana iz 40 odstotkov plastike in enakega odstotka kovine, preostalih 20 odstotkov pa znašajo pena, papir, guma in toner v prahu. Toner kasete se ne reciklirajo tako kot veliko ostalih proizvodov, ki so zmleti ali staljeni, kar omogoča njihovo ponovno uporabo. Toner kasete pa so razstavljene in ponovno napolnjene.

Zgodovina
Današnji obnovljeni tonerji so enake kvalitete, kakor originali!

Ko se je začela obnova toner kaset, so proizvajalci uporabljali metodo »vrtanja in polnjenja«. V kaseto so naredili luknjo in jo ponovno napolnili, ne glede na to, v kakšnem stanju je bila kaseta. Zaradi tega so kasete puščale, kar je povzročilo škodo na tiskalnikih, zaradi česar so bili obnovljeni tonerji na slabem glasu.
Danes je toner kaseta razstavljena in skrbno pregledana, vsak izrabljen ali poškodovan del pa je pri obnovljeni kaseti zamenjan. Vsi deli kasete so očiščeni, kaseta je napolnjena z novim tonerjem, zapečatena in v škatli pripravljena za nadaljnjo prodajo.

Ekonomski vidik
V povprečju so obnovljeni tonerji 30 do 50 odstotkov cenejši od originalov.

Proizvajalec namreč ne potrebuje t.i. surovega materiala za izdelavo obnovljene toner kasete. Uporaba obnovljenih tonerjev je mnoga podjetja privedlo do velikih prihrankov.

Skrb za okolje
Razgradnja toner kaset lahko traja tudi do tisoč let!

Vsako leto je na odpadih na milijone porabljenih toner kaset, čeprav se lahko večina toner kaset ponovno uporabi in obnovi do štirikrat. Torej s tem, ko zbirate uporabljene toner kasete in uporabljate obnovljene tonerje, »rešite« vsaj štiri toner kasete, ki bi dodatno obremenjevale že tako onesnaženo okolje. Poleg tega je za izdelavo nove toner kasete potrebno tri litre nafte. Z uporabo obnovljenih tonerjev zmanjšujemo tudi porabo zalog nafte.